Domácí citrónová zmrzlina

recept1Recept našich babiček, které neznaly mrazák a ještě dělaly zmrzliny v míse obložené solí a ledem.

Co potřebujeme:
500 ml voda
5 lžic cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
2 ks citron

Postup:
Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Do hrnce dáme vodu, citronovou kůru, citronovou šťávu a cukr, provaříme, potom přimícháme ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a uvaříme jako pudink. Bude ovšem řidší. Zmrzlinu zchladíme. Buď ji dáme do formiček a do mrazáku, kde je zmrzlina asi za 2 – 3 hodiny hotová, je-li směs dobře vychlazená. Nebo dáme do zmrzlinového strojku. Cukr přidáváme podle vlastní chuti. Není-li citronová šťáva dosti výrazná,.je dobré přidat trochu citronové šťávy (citronek). Vše záleží na vlastní chuti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *